
Om oss
SeaSea ble grunnlagt i 2018. Vårt mål var å utnytte mer av krabben.
Det hele startet med en idé. Jan Roar Storesund hadde gjennom mange år i krabbeindustrien utviklet bedre og bedre metoder for å få ut kjøttet fra krabbene. Men kundene spurte stadig om det samme: Hvordan kan vi få mer kjøtt i krabben fra starten av, i stedet for å prøve å få ut det lille som allerede er der?
Norsk taskekrabbe (Cancer Pagurus) er svært etterspurt, men tilgangen er begrenset på grunn av lavt kjøttinnhold. Selv om høsten, den tiden på året hvor krabbene har best kvalitet, er det kun 10 % som er egnet for salg som hel krabbe.
Alt i alt betydde dette at utnyttelsen av krabberessursen var veldig lav, og vi i SeaSea ønsket å gjøre noe med dette. Etter mange år med forskning, utvikling, testing og forbedringer kom vi endelig frem til en løsning vi var fornøyde med: et landbasert fôringsanlegg som sikrer at alle krabbene levert av SeaSea er fulle av kjøtt.
I dag leverer lokale fiskere krabbe til våre anlegg i Sveio og på Åkra. Krabbene er fanget i vanlige teiner og kjøttinnholdet varierer fra krabbe til krabbe, men etter 30 dager i vårt fôringsanlegg er alle krabbene fulle av kjøtt og klare for markedet. Dette gjør at vi kan levere førsteklasses, fulle krabber hver dag, hele året.
Norsk taskekrabbe (Cancer Pagurus) er svært etterspurt, men tilgangen er begrenset på grunn av lavt kjøttinnhold. Selv om høsten, den tiden på året hvor krabbene har best kvalitet, er det kun 10 % som er egnet for salg som hel krabbe.
Alt i alt betydde dette at utnyttelsen av krabberessursen var veldig lav, og vi i SeaSea ønsket å gjøre noe med dette. Etter mange år med forskning, utvikling, testing og forbedringer kom vi endelig frem til en løsning vi var fornøyde med: et landbasert fôringsanlegg som sikrer at alle krabbene levert av SeaSea er fulle av kjøtt.
I dag leverer lokale fiskere krabbe til våre anlegg i Sveio og på Åkra. Krabbene er fanget i vanlige teiner og kjøttinnholdet varierer fra krabbe til krabbe, men etter 30 dager i vårt fôringsanlegg er alle krabbene fulle av kjøtt og klare for markedet. Dette gjør at vi kan levere førsteklasses, fulle krabber hver dag, hele året.
F.A.Q.
Er dette oppdrettskrabbe?
Er dette bærekraftig?
Historien vår
Produksjon for fullt
September 2023
Tilskudd to fra Innovasjon Norge
November 2021
Produksjon nærmer seg
Februar 2021
Pilotanlegget er i drift
Januar 2021
Patent innvilget – håndfast investeringsmulighet
Oktober 2020
Tilskudd fra Innovasjon Norge
Sommer 2020
Tilskudd fra Forskningsrådet
Høst 2019
Første prototype – en suksess!
Februar 2019
Nordic Premium Crab blir grunnlagt av Jan Roar Storesund
Oktober 2018