Krabbe er sunn og bærekraftig mat

Vårt mål er Minimum Waste – Maximum Taste. Det betyr at hvordan vi fôrer krabben, og hva vi fôrer den med, er like viktig som smaken.
Innen matproduksjon har vi et uttrykk som heter fôreffektivitet. Det handler om hvor mye fôr et dyr må spise før det blir menneskemat – eller sagt med andre ord: hvor godt dyret utnytter det fôret det får.

Den største forskjellen på krabbe kontra laks, storfe eller gris er at all vektøkning hos krabben er spiselig. Dette er selvsagt ikke tilfelle for verken griser eller kyr, da mye av fôret omdannes til indre organer, bein og hår – organisk materiale som ender opp som avfall.

Dette gjør at vår patenterte krabbeoppfôring er en svært ressursvennlig matproduksjon.

Du kan lese vår bærekraftsrapport her.

Fôreffektivitet

Krabbe
33 %
Laks
43 %
Gris
10 %
Ku
3 %
% av fôret som blir omdannet til spiselig kjøtt etter vekt (høyere er bedre).

Næringsinnhold krabbe

Hvitt kjøtt
Protein
21 gram
Fett
1 gram
Karbohydrater
0 gram
Brunt kjøtt
Protein
15 gram
Fett
22 gram
Karbohydrater
30 gram
Gram protein, fett og karbohydrater per krabbe.